امروز شنبه 1403/02/08
Skip to main content
×

هشدار

اجزای کامپوننت را به یک آیتم منو اختصاص بدهید

منشورات پژوهشکده

میراث استاد

مسیر انقلاب ما با مسیر عالم مدرن یکی نیست؛
این می خواهد دنیا را دینی کند در صورتی که آن می خواهد دین را دنیوی کند؛
این ملکوتی و قدسی به عالم نگاه می کند و آن دیگری نگاه سکولاریستی دارد؛
این می خواهد ملکوتیان و قدسیان و انبیاء و اولیاء در دنیا راه را نشان دهند اما آن می خواهد همه این ها را کنار بگذارد.
منبع: کتاب تحول علوم انسانی
من چیزی مهمتر از این مطلب نداشتم که به شما بگویم:
حیات، این نیست که امروز داریم و این ها مشکلاتی نیست که با آن دست به گریبان هستیم. رنج این نیست که امروز می کشیم و تلخی، این نیست که امروز می چشیم. دشواری این نیست که ما می بینیم ... اگر تلخی است، تلخی پس از مرگ است و اگر رنجی هست، رنج آنجاست و اگر لذتی هم انسان بچشد، لذت این جهانی، لذت نیست؛ بلکه لذت آنجاست. چرا هنگامی که چاره از دست رفت، انسان متوجه مسئله شود؟ مسئله ای به این مهمی را چرا هنگامی بفهمیم که نتوانیم حل کنیم؟!
دوماهنامه تربیتی اخلاقی خلق، شماره ۶۲ و ۶۳
ایمان رسمی که برای حرکت از ظلمت به نور لازم است با ایمان اسمی تفاوت دارد؛
با ولایت تحقق می یابد و ولایت، با علوم انسانی - اسلامی است.
البته وقتی علوم انسانی - اسلامی و اقتصاد اسلامی استخراج گردد و قوانین اسلامی بر مبنای آن وضع شود، قوه مجریه باید بر همان اساس عمل کند، که تا آن مرحله راهی دراز در پیش است.
دوماهنامه تربیتی اخلاقی خلق، شماره ۶۲ و ۶۳
الان جنگ در مراکز علمی واقع می شود؛
و خطرش همینجاست یعنی مراکزی که محل نشر و ترویج علوم انسانی غرب است ... ما در عصری هستیم که آمریکا، اروپا و کلا غرب می گویند: خود خلق باید ببیند چه کار کنند ... مراجع تقلید ما نماز، روزه، حج و جهاد را می نویسند ولی آنان اقتصاد و علوم تربیتی و سیاست و مدیریت و .. را تنظیم می کنند.
دوماهنامه تربیتی اخلاقی خلق، شماره ۶۲ و ۶۳

صوت

ویدئو

تصاویر

آثار استاد

بیشتر
کتاب

تفکر

  • سال نشر: ۱۳۹۷
  • قطع: رقعی
  • تعداد صفحه: ۹۶
  • شابک: 978-600-441-139-4
  • ناشر: دفتر نشر معارف
معرفی کتاب

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، اصلاح نظام بانکی در ایران را منوط به تغییر نگاه لیبرالی دانست و گفت: نظام لیبرالی ماهیت پول را تغییر داده است.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، اصلاح نظام بانکی در ایران را منوط به تغییر نگاه لیبرالی دانست و گفت: نظام لیبرالی ماهیت پول را تغییر داده است.

دکتر محمد جواد سلمان پور با اشاره به ماهیت ربوی بانک اظهار داشت: ماهیت ربوی بانک مربوط به نگاه لیبرالی است؛ نگاهی که ماهیت پول را تغییر داده است و تا زمانی این نگاه درست نشود، اقتصاد اسلامی ایجاد نخواهد شد.
او با اشاره به روند ایجاد پول اعتباری در غرب افزود: در غرب پول اعتباری درست کردند یعنی می گفتند به اندازه یک اسکناس پشتوانه طلا وجود دارد. حال سوال اینجاست که چه کسی می تواند ثابت کند که این موضوع حقیقتا وجود دارد؟
سلمان پور ادامه داد: ۸۰ درصد اسکناس های چاپ شده در دنیا پشتوانه ندارد و تنها یک کاغذ معمولی است.
این استاد دانشگاه به نظرات آیت الله حائری در این خصوص نیز اشاره کرد و گفت: آیت الله حائری معتقد بود که باید پول را به یک امر واقعی تبدیل کنیم نه اعتباری لذا باید نقاطی که بانک را ربوی کرده است را اصلاح کنیم.
او در عین حال تغییر نظام بانکی را منوط به تغییر نگاه ها دانست و افزود: چنین تغییراتی حاصل نخواهد شد مگر اینکه تحولی در علوم انسانی ایجاد شود یعنی رویکرد لیبرالی به رویکرد وحیانی تغییر کند.
سلمان پور همچنین گفت: ما امروز در زمینه اقتصاد اسلامی و بانکداری بدون ربا تئوری کم نداریم اما مساله این است که باید آنها را کاربردی کنیم و هنوز این اتفاق نیفتاده و به نظر می رسد یک مسیر ۲۰ ساله را باید طی کرد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: برای اصلاح بانک تا تکلیف خودمان را با مبانی فکری و زادگاه اصلی بانک که لیبرالیسم است مشخص نکنیم، به نظر می رسد در تار عنکبوتی فقط دست و پا زده ایم.
او افزود: اساسا بانک زائیده یک رویکرد مادی به دنیا است که همان لیبرال دموکراسی است و تا زمانی که این مبنای غیروحیانی وجود دارد، دستیابی به اقتصاد اسلامی غیر ممکن است.
سلمان پور در مورد ترفندهای مختلف بانک برای پوشش ربا گفت: بانک برای گرفتن سود از مشتریان خود گاهی اسم قرارداد های خود را تغییر می دهد اما در نهایت با گرفتن پولی بیشتر از مبلغ قرض داده شده، همان ربا اتفاق می افتد حال هر چه اسمش را بگذارند فرقی نمی کند.

نظر شما

captcha