الیوم الأحد 2024/11/24
Skip to main content
×

تحذير

Assign the component VirtueMart to a menu item

منشورات پژوهشکده

MOD_FARA_CONTENTS_MORE
کتاب

کتاب ۶

  • سال نشر: 1401
  • قطع: رقعی
  • تعداد صفحه: 1
  • شابک: 908-961-531-102-3
  • ناشر: بنیاد علوم انسانی اسلامی
TPL_MOHIYEDDIN_BOOK_PRESENTATION

دوره های آموزشی

مدرس: آیت الله علی اکبر کلانتری

زمان: (برگزار شده)

مکان: سالن جلسات مدرسه آقاباباخان

محور تدریس: کتاب «مبانی، اصول و روش استنباط علوم انسانی اسلامی»

نشست ها و همایش ها

سخنرانان: آیات عظام سبحانی، اعرافی، دژکام و آقایان دکتر داوری اردکانی، دکتر گلشنی

زمان: پنجشنبه ۱۳۹۹/۱۱/۲۱ ساعت ۱۰ تا ۱۲

مکان: سالن جلسات مدرسه آقاباباخان

پانزدهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ بوعلی سینا با عنوان «جایگاه فلسفه‌ هنر در آثار ابن‌ سینا» روز چهارشنبه ۱۹ خرداد در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

زیبایی‌شناسی به‌عنوان یک دانش فلسفی مستقل نزد ابن‌سینا مطرح نبوده است. او در آثارش به طور مستقل و منسجم به فلسفه‌ هنر نپرداخته است. با وجود این، ابن سینا در ضمن آثارش نکات متعددی را در مورد هنر و زیبایی مطرح کرده است. برخی از سخنانی که ابن سینا درباره هنرها مطرح کرده، به نگاه فلسفی او به هنر مربوط می‌شود، اما برخی سخنانش به بررسی هنرها از جهات دیگر به‌ویژه از حیث فنی می‌پردازد.

سخنان ابن‌سینا در مورد فلسفه‌ هنر و زیبایی به‌طور پراکنده و در بافت‌ مباحث متفاوتی مشاهده می‌شود، چنان‌که می‌توان دیدگاه‌های زیبایی‌شناختی او را در بخش‌هایی همچون الهیات، ریاضیات، طبیعیات و منطق یافت. برخی از دیدگاه‌های زیبایی‌شناختی ابن سینا به صراحت در آثارش ذکر شده، اما برخی به طور ضمنی مطرح شده است و از آثارش قابل استنباط است.

در نشست «جایگاه فلسفه‌ هنر در آثار ابن‌سینا»، مهم‌ترین مباحثی که ابن‌سینا در حیطه‌ فلسفه‌ هنر به آنها پرداخته، برشمرده می‌شود و جایگاه آن مباحث در بافت آثار او بررسی می‌شود.

این‌نشست با سخنرانی هادی ربیعی عضو هیات علمی دانشگاه هنر همراه است.

برنامه مذکور چهارشنبه ۱۹ خرداد از ساعت ۱۱ در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار و به‌طور زنده از حساب کاربری اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به‌ نشانی ketabofarhang، تلگرام این مرکز به نشانی bookcitycc و صفحه‌ این مرکز در پایگاه اینترنتی آپارات پخش می‌شود.

*منبع: پژوهشگاه تحول علوم انسانی اسلامی

COM_FARA_COMMENT_YOUR_COMMENT

captcha