الیوم الخميس 2024/11/21
Skip to main content
×

تحذير

Assign the component VirtueMart to a menu item

مرحوم آیت الله محی الدین حائری شیرازی امام جمعه سابق شیراز و نماینده سابق مجلس خبرگان رهبری در استان فارس از دغدغه مندان و پیشروان علوم انسانی اسلامی بود. وی می گفت: آمده ام خودم را خرج تحقیق در علوم انسانی اسلامی نمایم. افرادی که ایشان را در واپسین لحظات عمر شریفش ملاقات کردند گواهی می دهند که وی تا آخرین لحظات از مباحث علمی دست نکشید. از افراد موثق نقل شده است که ایشان در آخرین ساعات زندگی اش به دو آرزوی دست نیافته تاکید و اصرار داشته است:

یک) مسئله ربا و حل آن و پول اسلامی
دو) علوم انسانی اسلامی

مرحوم آیت‌الله حائری حاصل تفکرات طولانی خود را در یک نظریه علمی درباره پول اسلامی جمع‌بندی کرد و معتقد بود تا پول، اسلامی نشود با این پول اعتباری نمی‌توان جلوی ربا را گرفت و تا آخرین لحظات با قاطعیت می‌فرمود پشتوانه این پول و مقدار خود این پول هم مجهول است و معامله با آن هم باطل است و باید کاری کرد تا پول از مجهول بودن خارج شود.

ایشان عقیده داشت اگر در علوم انسانی دست از سرسپردگی و تقلید کورکورانه از جریان های مطرح غربی برداریم و در  هر  حوزه  تخصصی، مستقیماً از آیات و روایات و خصوصاً سیره عملی اهل بیت (علیهم السلام) طبق اصول و مبانی خاص، مسائل را استنباط کرده و علوم انسانی اسلامی را جمع آوری و عملیاتی کنیم، بسیاری از مشکلات امروز را نه تنها به صورت علمی و دقیق حل می کنیم بلکه زمینه را برای الگو شدن آن در عالم فراهم خواهیم کرد و جالب این است ایشان از نوادر شخصیت هایی بود که وقتی به وجود مشکلی پی می برد، علاوه بر نقد منصفانه، راه های برون رفت و اجتهادی آن را طبق آیات و روایات بیان می کرد و در تمام موضوعات مهم همچون اقتصاد و جامعه شناسی و ... طرح کلی برون رفت از آن مشکل را بیان می کرد. 

طبق آخرین وصیت ایشان تاسیس مرکزی برای احیای علوم انسانی اسلامی در دستور کار قرار گرفت و بر این اساس بنیاد علوم انسانی اسلامی و نیز پژوهشکده علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری شیرازی (ره) توسط بازماندگان و افراد معتمد ایشان تاسیس شد.

طبق اساسنامه مصوب پژوهشکده، لازم است کلیه فعالیت­ های پژوهشکده در چارچوب اهداف و سیاستگذاری­ های بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائـری شـیرازی (ره) انجام پذیرد.

هدف اصلی پژوهشکده، مطالعه و تحقیق در علوم انسانی اسلامی در چارچوب مبانی، اصول و رو­ش شناسی استنباط و در نهایت تدوین کتب مورد نیاز دانشگاه ­ها بر اساس سرفصل­ های مورد نظر اسـت.

برگزاری همایش­ها، نشست­های علمی، ارائه مقالات و سخنرانی در فضای حقیقی و مجازی به منظور ارائه محصولات پژوهشکده و نقد دیدگاه های متفاوت از اهداف فرعی پژوهشکده می ­باشد.

 

COM_FARA_COMMENT_YOUR_COMMENT

captcha

پژوهشکده علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری شیرازی