الیوم الأحد 2024/11/24
Skip to main content
×

تحذير

Assign the component VirtueMart to a menu item

منشورات پژوهشکده

MOD_FARA_CONTENTS_MORE
کتاب

کتاب ۶

  • سال نشر: 1401
  • قطع: رقعی
  • تعداد صفحه: 1
  • شابک: 908-961-531-102-3
  • ناشر: بنیاد علوم انسانی اسلامی
TPL_MOHIYEDDIN_BOOK_PRESENTATION

دوره های آموزشی

مدرس: آیت الله علی اکبر کلانتری

زمان: (برگزار شده)

مکان: سالن جلسات مدرسه آقاباباخان

محور تدریس: کتاب «مبانی، اصول و روش استنباط علوم انسانی اسلامی»

نشست ها و همایش ها

سخنرانان: آیات عظام سبحانی، اعرافی، دژکام و آقایان دکتر داوری اردکانی، دکتر گلشنی

زمان: پنجشنبه ۱۳۹۹/۱۱/۲۱ ساعت ۱۰ تا ۱۲

مکان: سالن جلسات مدرسه آقاباباخان

نشست شورای عالی برگزاری ششمین کنگره علوم بین المللی انسانی اسلامی برگزار شد.

نشست شورای عالی برگزاری ششمین کنگره علوم بین المللی انسانی اسلامی برگزار شد.

دکتر سیدسعید زاهد زاهدانی رئیس کمیسیون جامعه شناسی در مورد این نشست و مسائل کمیسیون مربوطه اش گفت: در این نشست با توجه به تمهیدات جدیدی که از نظر اجرایی صورت گرفته بود، نشان داده شد گستره شرکت کنندگان بیشتر از گذشته است و مقالات درخوری برای این کنگره در نظر گرفته شده بود. مقرر شد روز ۲۸ آذرماه این کنگره در تهران برگزار شود و همزمان با ان جایزه بین المللی علوم انسانی اسلامی به شخصیتی که واجد شرایط است و انتخاب می شود، داده شود.

وی افزود: در کمیسیون جامعه شناسی که بنده مسئولیت آن را بر عهده دارم تنوع مقالات بیشتر از گذشته است و شخصیت هایی که ارائه مقاله داده اند و پذیرفته شده است، مقاله های پخته تری نسبت به گذشته ارائه کرده اند. خطوط روش های تحقیق در علوم اجتماعی اسلامی انشاءالله در حال شکل گیری است و ما می توانیم نحله های مختلف را در این زمینه بازیابی کنیم. امیدوارم این کنگره با عرضه مقالات خود و استقبال و حضور محققینی که در این زمینه علاقه مند هستند، بتواند به نشر بیشتر معارف اسلامی و علوم انسانی اسلامی بپردازد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: معتقد هستیم با توجه به اینکه علوم انسانی اسلامی مبانی و اصول خود را از مکتب مبین اسلام می گیرد قطعا می تواند جامع تر از علوم انسانی موجود باشد که صرفا به تجربه اتکا می کند و فقط یافته های تجربی و اتفاقات صورت گرفته را مورد بررسی خود قرار می دهد.

زاهد اضافه کرد: افق های بالاتر از تجربه صرف را در نظر نمی گیرد اما با توجه به اینکه در علوم انسانی اسلامی، واقعیت غیب معنا پیدا می کند و افق های غیرمادی و تجربه انسان هر دو مورد نظر قرار می گیرد، طبیعتا اندیشه های جامع تری را می توان ارائه داد.

وی بیان کرد: امروز جامعه ما به شدت از به کارگیری علوم انسانی غربی، با توجه به نارسایی هایی که دارد، رنج می برد. هرچند علوم انسانی غربی هم در جامعه ما به تمام و کمال اجرا نمی شود و یک شکل کاریکاتوری ناقص از آن عملیاتی می شود، ولی به هر صورت امروز ضرورت تبیین علوم انسانی اسلامی با آن افق گسترده رو به پیشرفت تمدن نوین اسلامی اش، می توان گفت یک ضرورت عمومی را در جامعه تشکیل می دهد.

وی گفت: امیدواریم دست اندرکاران این رشته با ابزاری نظیر همین کنگره و دیگر وسایلی که در اختیار است، نسبت به بسط و گسترش این معارف اقدام کنند و بازتاب عملی آن را در حل مسائل عمومی مردم مشاهده کنیم.

رئیس کمیسیون جامعه شناسی ششمین کنگره علوم بین المللی انسانی اسلامی اظهار کرد: امروز مردم بسیار نگران نسبت به وضعیت عادی زندگی‌شان هستند، علوم انسانی نرم افزار مدیریت این زندگی است که امیدواریم ثمرات کاربردی علوم انسانی اسلامی در دستگاه های اجرایی بازتاب یافته و عملیاتی شود و نیازها و مسائل مردم مرتفع شود.

 

COM_FARA_COMMENT_YOUR_COMMENT

captcha