الیوم الأحد 2024/11/24
Skip to main content
×

تحذير

Assign the component VirtueMart to a menu item

منشورات پژوهشکده

MOD_FARA_CONTENTS_MORE
کتاب

کتاب ۶

  • سال نشر: 1401
  • قطع: رقعی
  • تعداد صفحه: 1
  • شابک: 908-961-531-102-3
  • ناشر: بنیاد علوم انسانی اسلامی
TPL_MOHIYEDDIN_BOOK_PRESENTATION

دوره های آموزشی

مدرس: آیت الله علی اکبر کلانتری

زمان: (برگزار شده)

مکان: سالن جلسات مدرسه آقاباباخان

محور تدریس: کتاب «مبانی، اصول و روش استنباط علوم انسانی اسلامی»

نشست ها و همایش ها

سخنرانان: آیات عظام سبحانی، اعرافی، دژکام و آقایان دکتر داوری اردکانی، دکتر گلشنی

زمان: پنجشنبه ۱۳۹۹/۱۱/۲۱ ساعت ۱۰ تا ۱۲

مکان: سالن جلسات مدرسه آقاباباخان

در ششمین دور مقدماتی طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی از شش اثر در حوزه علوم انسانی رونمایی شد.

در ششمین دور مقدماتی طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی از شش اثر در حوزه علوم انسانی رونمایی شد.

در انتهای این مراسم از شش اثر در حوزه علوم انسانی رونمایی شد که در ادامه معرفی مختصری از این شش اثر می آید؛

۱- نسبت فلسفه اسلامی و علوم اسلامی

این مجموعه شامل گفتارهایی از حجج اسلام و المسلمین حمید پارسانیا، عبدالحسین خسروپناه ، احمد حسین شریفی، نجف لکزایی و دیگر اساتید صاحب‌نظر در این زمینه می باشد که در کارگروه تخصصی فلسفه طرح گفتمان ارائه شده است.

جایگاه فلسفه اسلامی در روش شناسی علوم انسانی، تاثیرات فلسفه اسلامی بر علوم انسانی، بررسی ظرفیت های فلسفه اسلامی در علوم سیاسی،نسبت فلسفه و علوم تربیتی و فلسفه و علم اقتصاد اسلامی از جمله مباحثی است که این کتاب به بررسی آنها پرداخته است.

۲- درآمدی بر فلسفه اسلامی

این مجموعه، درسگفتارهای حجت الاسلام و المسلمین علی امینی نژاد با موضوع فلسفه اسلامی می باشد که برای دانشجویان گفتمان ارائه شده است. این کتاب،‌ درسنامه‌ای برای معرفی فلسفه‌ی اسلامی و مروری بر مهم‌ترین و بنیادی‌ترین مباحث و مفاهیم این قلمرو معرفتی به مخاطب دانشجوست.

۳- فقه حکومتی و نظام سازی حقوقی

این مجموعه شامل گفتارهایی از حجج اسلام و المسلمین ملک زاده، رهدار، کاظمینی، پیروزمند، محمدی، و همچنین دکتر هادی صادقی و دکتر محمود حکمت نیا می باشد که در کارگروه تخصصی حقوق طرح گفتمان ارائه شده است و به مباحثی در زمینه ظرفیت‌های فقه، نظام‌سازی حقوقی، جایگاه و کیفیت حضور فقه در نظام حقوقی مطلوب و سیاست کیفری اسلام و تاثیرات آن بر نهادهای حقوقی می‌پردازد.

 ۴- درآمدی بر حقوق بشر

این کتاب مجموعه گفتارهایی از دکتر سید محمد قاری سیدفاطمی، دکتر علی صابری تولایی و دکتر عطاء الله بیگدلی می باشد که در کارگروه تخصصی حقوق ارائه شده است.

مبانی فلسفی حقوق بشر، نظریه انتقادی حقوق بشر، نظریه ای در باب نسبت اسلام و حقوق بشر و تاملی در باب وضع اکنون ما با تاکید بر بحث حقوق بشر از جمله موضوعات این کتاب می باشد.

۵- درآمدی بر شکل گیری حقوق مدرن در ایران

این کتاب شامل مباحثی درباره تکوین مفهوم قانون در ایران، نسبت قانون و شریعت در بستر مشروطه ایرانی، مذاق مملکت و شکل گیری قانون و نهادهای حقوق مدرن در ایران، تکوین دانش حقوق در ایران می‌پردازد و برگرفته از گفتارهای اساتید گرامی مرحوم حجت الاسلام و المسلمین داوود فیرحی، دکتر ناصر سلطانی، دکتر محمد صادق ضیائی، دکتر فردین مرادخانی و حجت الاسلام و المسلمین احمد رهدار است.

۶- علوم انسانی اسلامی

این کتاب شامل گفتارهای حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا در موضوعاتی همچون چیستی علم دینی، تطورات و معانی گوناگون علم و علوم انسانی در جهان مدرن و جهان اسلام، طبقه بندی علوم و چیستی علوم انسانی اسلامی است.

 

COM_FARA_COMMENT_YOUR_COMMENT

captcha