امروز شنبه 1403/09/03
Skip to main content
×

هشدار

اجزای کامپوننت را به یک آیتم منو اختصاص بدهید

حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا غلامی، رئیس شورای سیاست‌گذاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، در دومین جلسه شورای علمی ششمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی که به صورت مجازی برگزارشد، گفت: به لطف الهی امروز شاهد جا افتادن گفتمان علوم انسانی اسلامی هستیم و دیگر کسی از صحبت کردن از علوم انسانی اسلامی در دانشگاه‌ها هراسی ندارد. البته جریان روشنفکری سکولار برای منزوی کردن این گفتمان در دانشگاه‌ها تلاش زیادی کرد اما مؤفق نشد. امروز استقبال اساتید و دانشجویان از علوم انسانی اسلامی رو به افزایش است و همین امر مسئولیت ما را خیلی سنگین کرده است.

رئیس شورای سیاست گذاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی افزود: امروز از ما انتظار می‌رود در حوزه مبانی تئوریک علوم انسانی اسلامی خلأها و ضعف‌ها را بر طرف کنیم و پرسش‌های بنیادین در این عرصه را بی پاسخ نگذاریم. به رغم همه تلاش‌هایی که طی ده سال اخیر در عرصه نظری صورت گرفته، فاصله ما با نقطه مطلوب کم نیست و لذا ما قصد نداریم سرمایه‌گذاری در حوزه نظری را کاهش دهیم، در عین حال پاسخگویی به پرسش‌های جاری نظام اسلامی هم خیلی مهم است و توقع به جایی است که از پاسخ‌گویی به این پرسش‌ها غفلت نکنیم.

غلامی در ادامه تأکید کرد: برای ما از ابتدا قابل درک بود که شکل‌گیری و تکامل علوم انسانی اسلامی با همایش‌ها و کنگره‌های علمی میسر نخواهد شد و لذا مجمع برنامه‌ریزی بر روی پروژه‌های تحقیقی و کرسی‌های نظریه‌پردازی و غیره را با قوت دنبال کرده است. از طرف دیگر، این حرکت بدون ورود گسترده دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های پژوهشی توسط آنها به نتیجه مطلوب نخواهد رسید و ما خوشحالیم که الحمدلله کارهای بسیار خوبی مستقلا از سوی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های عضو مجمع یا انجام شده و یا در دست انجام است.

در ادامه‌ی این جلسه حجت‌الاسلام احمدحسین شریفی دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی و دبیر علمی کنگره، گزارشی از وضعیت مقالات کنگره و پیگیری‌های انجام شده در دبیرخانه ارائه کرد.

وی افزود: تا قبل از برگزاری ششمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی علاوه بر نشست‌های تخصصی در کمیسیون‌های مربوطه یک یا دو نشست بین‌المللی نیز برگزار خواهیم کرد و در هفته‌ی برگزاری کنگره، یک پنل به زبان انگلیسی و یک پنل به زبان عربی نیز خواهیم داشت.

شریفی تاکید کرد: جهان عرب در حوزه علوم انسانی اسلامی دستاوردهای مهمی داشته است و به همین منظور دکتر طلال عتریسی به عنوان دبیر بخش عربی کنگره ششم منصوب شده است و به زودی از نسخه عربی سایت کنگره نیز رونمایی خواهد شد.

در ادامه اعضای حاضر در جلسه گزارشی از کمیسیون‌های خود ارائه دادند و بر روی مسائلی چون نظام‌نامه جامع موضوعات، نشست‌های علمی جانبی، تقویت بخش بین‌الملل کنگره، شیوه داوری مقالات، لزوم افزایش تبلیغات کنگره و حضور گسترده‌تر مخالفین علوم انسانی اسلامی در کمیسیون‌های کنگره بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

 

نظر شما

captcha