Today Thursday 2025/01/23
Skip to main content
×

Warning

Assign the component VirtueMart to a menu item

بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری شیرازی نظام نامه جایزه ملی محی الدین را اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری شیرازی، متن نظام نامه جایزه ملی محی الدین که به برترین آثار در حوزه علوم انسانی اسلامی تعلق خواهد گرفت، به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مقدمه (ضرورت و اهداف):
اَلَم تَرَکَیفَ ضَرَبَ اللهُ مَثَلاً کَلِمَهً طَیِّبهً کَشَجَرَهٍ طَیِّبَهٍ اصل‌ها ثابِتٌ وَ فَرعُها فِی السَّماءِ؛ تُؤتی اُکُلَها کُلَّ حینٍ بِاِذنِ رَبِّها وَ یَضرِبُ اللهُ الاَمثالَ لِلنّاسِ لَعَلَّهُم یَتَذَکَّرونَ. (سوره مبارکه ابراهیم، آیات شریفه 24 و 25)
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، همواره یکی از مهم‌ترین آرمان‌های اکثریت جامعه مسلمان ایران، جاری شدنِ حداکثری ارزش‌های مترقی اسلام ناب محمدی «صلی الله علیه و اله وسلم» و قرارگرفتن در مسیر مورد نظر اسلام برای پیشرفت همه جانبه و سعادت بخش بوده است. در این میان، بدون تردید انطباق کامل علوم انسانی- به عنوان چراغ راهنمای پیشرفت فردی و اجتماعی انسان‌ها- با تعالیم اسلامی و رهاسازی آن علوم از اسارت جهان‌بینی و ارزش‌های سکولارِ غربی- که ثمره آن تاکنون جز به بیراهه کشاندن انسان‌ها و جوامع و نیز دور کردن آنها از سعادت حقیقی نبوده است-، یکی از اهداف مهم جریان روشنفکری انقلاب اسلامی محسوب شده است. گرچه در طول گذشت 40 سال از عمر پربرکت انقلاب اسلامی، اقدامات خوبی در جهت تحقق این هدف صورت گرفته است، اما موانعی اساسی از جمله، هجمه‌های وسیع و متنوع نظام استکبار جهانی به کشور، خصوصاً هجمه فکری- فرهنگی و نیز همراهی اقلیّت روشنفکر غربزده در دانشگاه‌ها و بعضی مراکز تصمیم‌گیر با دشمن، در جهت تثبیت جایگاه مبانی و نظریه‌های سکولار در شمار معتنابهی از رشته‌های علوم انسانی و همچنین غفلت و کم کاری مسئولین و عناصر فکری انقلاب، مانع از تحقق کامل این هدف گردیده است، اما امروز جریان روشنفکری انقلاب اسلامی- که به لطف الهی و با هدایت‌های رهبر حکیم و فرزانه انقلاب، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای «دام ظله العالی» حیات دوباره یافته است-، عزم راسخ دارد، ان‌شاء الله تعالی ضمن جبران عقب ماندگی‌ها، تمام توان خود را برای تحقق کامل این هدف که چیزی جز شکل‌گیری «علوم انسانیِ اسلامی» به مثابه مصداقی از «کلمه طیّبه» نیست، بکار بندد. برای اصحاب اندیشه روشن است که تولید علم، آن هم بر اساس فلسفه و روش‌شناسی جدید، اصلی‌ترین کار در جهت تحقق این هدف مهم محسوب می‌شود؛ بنابراین لازم است عمده استعدادها و ظرفیت‌های ممتاز علمی به سمت نوآوری و نظریه‌پردازی سوق یابد. بدین‌منظور، بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری شیرازی (ره) تصمیم گرفت به منظور تقویت انگیزه‌ها، تشویق و ترغیب پژوهشگران برای نوآوری و نظریه‌پردازی در حوزه علوم انسانیِ اسلامی و از همه مهم‌تر، الگوسازی در این عرصه و ارائه تألیفات پژوهشی مورد نیاز در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه، هر سال یک بار جایزه‌ای را به برترین محققین و پژوهشگران این عرصه اعطاء نماید. به نظر می‌رسد، صرف نظر از ارزش مادی این جایزه، فرایند دقیق و سختی که برای نقد و داوری به منظور انتخاب نوآوری و نظریه برتر تعیین گردیده است، موجب می‌شود تا این جایزه معیار مهمی برای ارزش‌گذاری علمی بر روی فعالیت‌های پژوهشی افراد و مؤسسات تحقیقی در ایران و جهان اسلام قلمداد گردد.

ماده یک. موضوع جایزه:
جایزه به آن دسته از شخصیت‌های علمی تعلق می‌گیرد که دارای نظریه‌ای منسجم در قالب کتاب یا مقالات متعدد منتشرشده در قلمرو علوم انسانی اسلامی یا دارای خبرویت و مرجعیت علمی در زنجیره‌ای از تلاش‌های علمی باشند که به پیشرفت و تحول حوزه‌ی علمی تخصصی خاصی در قلمرو علوم انسانی اسلامی منجر شده باشد.

ماده دو. اعطاء کننده جایزه و عناصر تصمیم‌گیر و برگزار کننده:
1) جایزه ملی «محی الدین» توسط بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری شیرازی (ره) اعطاء می‌گردد و هیچگونه وابستگی به دولت ندارد.
2) بالاترین مقام تصمیم‌گیر در ارتباط با اعطای این جایزه، هیأت امنای بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری شیرازی (ره) است.
3) هر سال یک بار به منظور انجام امور مربوط به این جایزه، در ذیل هیأت امنای بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری شیرازی (ره)، «کمیته اعطاء جایزه» تشکیل می‌شود.
4) دبیر کمیته‌ی اعطای جایزه بنابر مصوبه هیأت امنای بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری شیرازی (ره) تعیین و اعلام می‌شود. منعی برای انتخاب یک شخص به عنوان دبیر کمیته اعطای جایزه برای دفعات مکرر وجود ندارد.

ماده سه. قوانین مربوطه:
1) کاندیداهای دریافت جایزه می‌توانند از سوی همه‌ی مراکز و شخصیت‌های علمی داخلی و خارجی معرفی شوند.
2) کمیته اعطای جایزه پس از ارزیابی اولیه کاندیداها، لیست نهایی کاندیداها را تهیه و از اساتید و متخصصان رشته‌های مرتبط نظرخواهی می‌کند.
3) پس از کسب نظر نخبگان، در جلسه پایانی کمیته اعطای جایزه، در خصوص نفرات برگزیده تصمیم‌گیری خواهد شد.
4) جایزه ملی علوم انسانیِ اسلامی تنها به اشخاص حقیقی تعلق می‌گیرد نه به مراکز و مؤسسات علمی.
5) بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری شیرازی (ره) می‌تواند نوآوری و نظریه‌های برتر را در قالب یک کتاب یا مجموعه مقالات و به نام صاحبان آن منتشر نماید و کلیه حقوق و عواید ناشی از انتشار آن، متعلق به بنیاد مزبور است.

ماده چهار. کیفیت جایزه و نحوه تأمین آن:
ارزش مادی جایزه و کیفیت آن، هر سال یک بار از سوی هیأت امنای بنیاد علوم انسانی اسلامی آیت الله حائری شیرازی (ره) تعیین خواهد شد.

ماده پنج. زمان برگزاری مراسم اعطای جایزه:
زمان، مکان و کیفیت برگزاری مراسم اعطای جایزه، توسط دبیر کمیته‌ی اعطای جایزه، تعیین و از طریق سایت محی الدین، رسانه‌های ملی، و همچنین ارسال فراخوان‌ها در شبکه‌های اجتماعی به اطلاع پژوهشگران خواهد رسید.

۲۱ آذر ۱۴۰۱

COM_FARA_COMMENT_YOUR_COMMENT

captcha