الیوم الجمعة 2024/11/01
Skip to main content
×

تحذير

Assign the component VirtueMart to a menu item

دکتر مهدی گلشنی از انتشار نسخه جدید کتاب "آیا علم می تواند دین را نادیده بگیرد؟" همراه با پاسخ‌هایی از حضرات آیات جوادی آملی، حسن‌زاده آملی، سبحانی و مصباح یزدی خبر داد.

دکتر مهدی گلشنی، عضو هیئت علمی گروه فیزیک و مؤسس و مدیرگروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف گفت: نسخه اصلی کتابی که به زبان انگلیسی نوشته شده است دربردارنده پاسخ برخی بزرگان و علمای شرق و غرب به هشت سؤال اساسی من در زمینه مفاهیم کلانی چون “علم” و “دین” است که پیش‌تر همسرم (مرحومه بتول نجفی) آن را به فارسی ترجمه و منتشر کرده بود.

وی افزود: جمع‌آوری و تدوین این کتاب سال‌ها قبل با ابتکار شخصی خودم آغاز شد و به مرور، در طی نزدیک به دو دهه، روزآمد سازی و تکمیل شد و در آخرین چاپ این اثر که چاپ انگلیسی آن همین چند روز قبل به پایان رسید، ۸۱ نفر از فیلسوفان، الهی‌دانان، متکلمان و دانشمندان علوم تجربی در جهان غرب و جهان اسلام به سؤالات من در این زمینه پاسخ داده‌اند.

به گفته این عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی، علمایی که در این کتاب آرای خودشان را درباره ابعاد مختلف رابطه علم و دین مطرح کرده‌اند در یک نکته اتفاق نظر دارند و آن این است که هم علم و هم دین جنبه‌های مهم زندگی انسان‌ها هستند و هیچ‌ یک نباید فدای دیگری شود.

انتشارات مجمع عالی حکمت اسلامی، پیش‌تر پاسخ‌های حضرات آیات جوادی آملی، حسن‌زاده آملی، سبحانی و مصباح یزدی را به صورت مجزا و در کتابی ذیل عنوان “رابطه علم و دین از منظر چهار حکیم مسلمان معاصر” منتشر کرده بود.

تعریف شما از “علم” و “دین” چیست؟، آیا هیچ تعارضى بین تعاریف خود از این دو مفهوم مى‌بینید؟، از نظر شما، تعارض بین این دو در کجا مى‌تواند رخ دهد؟، چه زمینه‌هایى موجب رشد تعارض بین علم و دین شد؟، نقش دین در توسعه علم در غرب چه بوده است؟، آیا مى‌توانیم علم دینى داشته باشیم؟، آیا علم مى‌تواند دین را نادیده بگیرد؟ و آیا مى‌توان حوزه‌هاى فعالیت علم و دین را کاملاً از هم جدا کرد؟ عناوین پرسش‌های هشت‌گانه دکتر گلشنی از علما و متفکرانی از شرق و غرب است که مشروح آنها در کتاب آمده است.

از میان متفکران و دانشمندانی که در این کتاب مورد پرسش قرار گرفته‌اند می‌توان به محمد کمال حسین، سرگی گریب، رضا داوری اردکانی، انور نسیم، جورج ال مورفی، ابراهیم کالین و حضرات آیات عبدالله جوادی آملی، محمدتقی مصباح یزدی، حسن حسن‌زاده آملی و جعفر سبحانی اشاره کرد. در هر مورد نخست دانشمند مورد نظر معرفی و سپس آثار، فعالیت‌ها و شغل وی بیان شده است.

 

COM_FARA_COMMENT_YOUR_COMMENT

captcha